Razpisani tečaji Tečaj: Potapljač na vdih 1. stopnja (FD1) (začetek 5.3.2014)

Tečaj: Potapljač na vdih 1. stopnja (FD1) (začetek 5.3.2014)

RAZPIS ZAČETNEGA TEČAJA PROSTEGA POTAPLJANJA (APNEA)

POTAPLJAČ NA VDIH 1.stopnja

SSI FREEDIVER level 1

CENA: 180 € – za študente 160 € (prvih 5 tečajnikov ima popust v višini 10%)

SC-FRD1

Cena vključuje:

 • Literaturo v angleškem jeziku,
 • potapljaški tečaj,
 • zdravniški pregled,
 • mednarodno priznane potapljaško izkaznico
  SSI Freediver Level 1
 • letno članarino v športnem društvu Pozejdon (za tekoče leto),
 • izposojo potapljaške opreme (zaželeno je, da imate svojo opremo, vendar ne hitite z nakupom; na uvodni uri bomo predstavili kakšna oprema je najbolj primerna),
 • izpit za Freediver level 1 .

Cena ne vključuje:

Stroške prevoza in bivanja na zaključnem delu tečaja na morju (maj 2014 Kostrena pri Reki – lokacija in termin lahko tudi po dogovoru).

PRIČETEK TEČAJA: v sredo 5. 3. 2014 OB 18:00,
PREDAVALNICA TRGOVINE SCUBASHOP, Selanova 12, Ljubljana

Tečaj bo potekal po programu Scuba Schools International (SSI) ene najmodernejših in najmočnejših potapljaških šol na svetu.

Začetni tečaj potapljanja na vdih je osnova za varno in prijetno spoznavanje morskih globin. Kaj se dogaja z našim telesom, ko smo pod vodo. Kako se pravilno pripravimo na potope, kako pravilno reagiramo v nepredvidenih situacijah na morju. Na tečaju boste spoznali vse bistvene dejavnike in procese, ki vplivajo na naše sposobnosti, ko se potapljamo.

Glavni namen tečaja je, da vas pripravimo na to, da se boste znali samostojno in predvsem varno potapljati, da boste razumeli kako globina in okolica vpliva na vaše telo ter da boste znali ustrezno in varno reagirati v primeru nepredvidenih situacij med potapljanjem.

Ob koncu tečaja boste sposobni narediti varen potop na globino vsaj 10m/15m, prav tako boste spoznali pravilne tehnike reševanja in varovanja sopotapljačev. Na bazenu boste zmogli odplavati pod vodo s plavutkami vsaj 30m ter zadržati sapo cca. 1:30 min.

Pogoji za pristop na tečaj:

 • minimalna starost je 14 let,
 • zdravstveno stanje primerno za ukvarjanje s potapljanjem ( tečaj odsvetujemo vsem, ki imajo resnejše zdravstvene težave – astma, kronična vnetja ušes in sinusov, srčna obolenja).

Program tečaja:

 • teorija 5.3., 12.3., izpit 19.3.,
 • bazen 10.3., 17.3.

Teoretične lekcije -predavalnica SCUBASHOP, Selanova 12, sreda ob 18h:

 1. oprema za potapljanje na vdih,
 2. fiziologija potapljanja, kako pritisk deluje na telo,
 3. veščine potapljanja, pravilno dihanje, potapljaški refleks,
 4. nevarnosti potapljanja,
 5. varovanje pri izvajanju potapljanja,
 6. reševanje in ustrezni postopki v primeru nesreč pri potapljanju,
 7. priprave na potop, prepoznavanje stresa, izogibanje stresu.

Praktične vaje na bazenu –bazen Fakultete za šport, Gortanova 22, ponedeljek ob 19h:

V bazenu predvidevamo 2 praktični vaji. Seznanili se bomo s pravilnim načinom ogrevanja in priprav na potapljanje (dihalne vaje). Naučili se bomo pravilnega potopa in plavanja s plavutmi. Spoznali bomo dinamično apnejo brez plavuti, dinamično apnejo s plavutmi, načini varovanje in reševanja sopotapljača.

Praktične vaje bodo potekale na bazenu Fakultete za šport ob ponedeljkih, predvidoma med 19,00 in 22,00. O urniku in razporedu za vaje se bomo dogovorili na uvodnem sestanku.

Zaključni del tečaja na morju:

Zaključni del tečaja na morju bo potekal v Kostreni pri Reki ( vikend po dogovoru v mesecu maju 2014) ali na lokaciji po dogovoru oz. na enem izmed poletnih taborov, ki ga organizira športno društvo UPD Pozejdon. O izvedbi zaključnega dela tečaja se bomo dogovorili med tečajem v Ljubljani. Program zaključnega dela tečaja: 2x 2-3ure vaj v morju.

Kdor se ne udeleži praktičnega dela tečaja na morju, ne more uspešno zaključiti tečaja – tečajniku se izda izkaznica za nižjo kategorijo SSI FREEDIVER BASIC. (http://www.divessi.com/freediving_program)

PRIJAVE:

Prijave sprejemamo prek elektronske prijavnice. Prijava je dokončna ob vplačilu akontacije 100,00 €. Akontacijo lahko nakažete na TRR društva (koda namena: OTHR; namen: tečaj FREE1-marec; BIC: LJBASI2X; IBAN: SI56 0205 3001 0970 305; referenca: SI00 06032014) ali jo poravnate na uvodnem predavanju – 5. 3.2014.

Kontaktna oseba:

Bojan Habulin, SSI DCSI 48845, 051-625-387, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Vodja tečaja:

Martin Lovrečić, SSI FDI-L2 27133, 031-737-737, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Lep potapljaški pozdrav !

Ljubljana, 10. 01. 2014