Tečaji OWD - Začetni

Tečaj potapljanja: Potapljač odprtih voda (OWD)

TEČAJ AVTONOMNEGA POTAPLJANJA
POTAPLJAČ ODPRTIH VODA
SSI OPEN WATER DIVER

owd

Tečaj za potapljača odprtih voda (Open Water Diver) predstavlja osnovno, najpomembnejšo kategorijo usposabljanja potapljačev. Uspešno zaključen tečaj je pogoj za ukvarjanje s potapljanjem. Po zaključenem tečaju in pridobitvi mednarodno priznane potapljaške izkaznice SSI OWD se boste lahko v paru z drugim potapljačem potapljali do globine 18 m.

Na tečaju se boste naučili uporabljati potapljaško opremo namenjeno avtonomnemu potapljanju z zrakom. Naučili se boste postopkov samopomoči in pomoči partnerju in doseganja nevtralne plovnosti.

Cilj tečaja je, usposobiti vas zanesljivega in varnega uporabljanja potapljaške opreme; Skratka usposobiti vas za varnega in zanesljivega potapljača.

Program tečaja:

V prid doseganja postavljenega cilja je tečaj deljen na tri dele: teoretični del (6 lekcij), praktični del na bazenu Fakultete za šport (7 vaj) in zaključni del na morju (7 vaj).

Teoretične lekcije - na Medicinski fakulteti vsak četrtek ob 18,00:
  1. Potapljaška oprema
  2. Uporaba potapljaške opreme
  3. Vaše telo in podvodni svet
  4. Planiranje in izvajanje potapljanja
  5. Podvodni svet
  6. Potapljanje v odprtih vodah
Praktične vaje na bazenu – bazen Fakultete za šport:

Praktične vaje bodo potekale na bazenu Fakultete za šport v ponedeljkih oz. torkih (8 vaj), enkrat tedensko; ponedeljek od 19,00 do 21,00 ali od 21,00 do 23,00, torek od 19,30 do 21,30 ali od 21,00 do 23,00. Razdeljeni boste v vadbene skupine po 6 tečajnikov.

Zaključni del tečaja na morju:

Zaključni del tečaja na morju bo potekal v petek, sobota in nedelja, vikend po izbiri v mesecu maju. Lokacija bo znana naknadno.

Tečaj vključuje:

  • literaturo v slovenskem jeziku,
  • vaje na bazenu in morju,
  • mednarodno priznano izkaznico SSI Open Water Diver,
  • izposojo avtonomne potapljaške opreme.