051-625-387

POTAPLJAŠKA ŠOLA SSI

O SSI

Scuba Schools International je mednarodna potapljaška organizacija, ki potapljače izobražuje in jim nudi podporo. Odlikujemo se kot inovativni vodje v potapljaškem izobraževanju. Oblikujemo napredne programe treninga, izobraževalne materiale in standarde za vse nivoje potapljaškega izobraževanja.

SSI KVALITETA

Primarni cilj organizacije SSI je zagotavljanje kvalitete. SSI inštruktorji lahko poučujejo le v SSI potapljaških centrih, ki so skrbno izbrani, tako da zadovoljujejo naše standarde. Vsi SSI inštruktorji poučujejo po visoko učinkoviti metodi, imenovani S ponavljanjem do udobnosti. Potapljaške veščine tako postanejo navada in v potapljanju lahko resnično uživate.

SSI je edina organizacija v potapljaški industriji s tako visokim nivojem kontrole kvalitete in odgovornosti. To pomeni, da lahko zaupate vsem aktivnim članom SSI organizacije. S preko 2.000 potapljaškimi centri, v več kot 90 državah, bo vaš SSI certifikat prepoznaven kjerkoli po svetu se boste želeli potapljati.
Na področju izobraževanja je American Council on Education (ACE) vodilni v prizadevanju za večjo izobrazbo v ZDA. V zvezni vladi zastopa vse kolidže in univerze. ACE oceni izobraževalne programe glede na veljavne standarde na nivoju kolidža in predlaga kolidž akreditacijo za tiste, ki te standarde dosegajo. Leta 2001 je ACE predlagal kolidž akreditacijo za tečaje Scuba Schools International. Da si je SSI zaslužil to priporočilo, je moral skozi nekaj mesečni proces strogega ocenjevanja.

V Evropi SSI slovi kot organizacija z visoko kvalitetnim izobraževalnim programom. Kar nekaj univerz in šol nudi SSI izobraževalni program. SSI je bil po Evropskih standardih certificiran leta 2005 (EN 14153-1 do -3 za potapljače in 14413-1 to -2 za potapljaške inštruktorje). Glede na ta dejstva lahko SSI na svojih izkaznicah uporablja EUF logo za kvaliteto, kar si lahko privošči le malo drugih organizacij.
Kot vodeči v potapljaški industriji, je SSI eden od ustanoviteljev Odbora za rekreacijsko potapljanje (RSTC). Članstvo v RSTC in certifikacija po Evropskih standardih predstavljata visoki nivo kvalitete.

SSI POSLANSTVO

SSI-jevo poslanstvo je navdušiti ljudi za potapljanje kot doživljenjsko avanturo. Ključ do uspeha je v združevanju potapljanja z zabavo, saj si ljudje drugače poiščejo druge aktivnosti. Verjamemo, da je pravi trening lahko zabaven. 

Trening jemljemo zelo resno, izpeljemo pa ga na zabaven in prijeten način. To pa je tudi razlog, da SSI potapljači veljajo za sigurne in izredne potapljače, pri tem pa se tudi zabavajo!

SSI MREŽA

Naša svetovna mreža je sestavljena iz pet vrst članov.

POTAPLJAČI

Izkaznica vam omogoča doživljenJski dostop do potapljaških centrov, ladij, aktivnosti in potovalnih možnosti po celem svetu. Ker izkaznica velja celo življenje, je potapljačeva dolžnost, da izpopolnjuje svoje potapljaško znanje in veščine, vzdržuje in redno servisira potapljaško opremo in se potaplja v mejah svojih sposobnosti.

INŠTRUKTORJI

SSI je certificiral deset tisoče inštruktorjev po celem svetu. Ti inštruktorji poučujejo in certificirajo potapljače v SSI potapljaških centrih. Inštruktorji morajo spoštovati SSI standarde za poučevanje, uporabljati aktualne učne pripomočke in letno obnoviti svoj aktivni status. Njihovo delo preverjajo potapljaški centri preko katerih delujejo.

POOBLAŠČENI PRODAJALCI

SSI potapljaški centri vključujejo v svojo ponudbo prodajo na drobno, izlete, ladijske izlete in klube. Potapljaški centri vodijo šole za potapljače in vodje potapljanja; prodajajo, dajejo v najem in servisirajo visoko kvalitetno potapljaško opremo; polnijo jeklenke z zrakom; organizirajo izlete, aktivnosti in ladijske izlete za potapljače.

POTAPLJAČI

SSI regionalni centri nudijo podporo potapljačem, inštruktorjem in potapljaškim centrom. Njihovo vloga je:

  • Zagotavjanje, da vsi potapljaški centri upoštevajo SSI standarde.
  • Certificiranje inštruktorjev za poučevanje potapljačev.
  • Distribucija SSI produktov in izdelava izkaznic.
  • Uvajanje in zagotavljanje kvalitete skladne z SSI standardi izobraževanja.
  • Zagotavljanje izobraževanja in programov poslovne podpore v pomoč potapljaškim centrom in inštruktorjem k večji uspešnosti in profesionalnosti.

MEDNARODNA CENTRALA

Mednarodna centrala določa SSI izobraževalne standarde in kreira veščine ter tehnike za SSI tečaje. Proizvajamo edukacijske materiale in jih s pomočjo regionalnih centrov prevajamo v mnoge svetovne jezike.
envelope-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram