051-625-387

ZGODOVINA SSI

Scuba School International (SSI) je bila ustanovljena leta 1970 v Californiji, ZDA. Cilj nove potapljaške šole je bil, da ponudi tržišču nekaj novega, kar druge potapljaške šole v tistem času niso ponujale. Čeprav je v tistem času SSI-ju primanjkovalo sredstev, denarja in članstva, je bila njena vizija od vedno jasna; najboljše mesto za izobraževanje potapljačev predstavlja potapljaški center.

SSI je ustanovila skupina bivših NASDS-ovih (Nacionalna zveza potapljačev ZDA) centrov, ki niso bili zadovoljni s filozofijo, ki jo je zagovarjal NASDS. Alternativa NASDS-u so bili NAUI, PADI in YMCA, vendar so bile te šole zasnovane na modelu neodvisnih inštruktorjev, filozofiji, ki ni odgovarjala centrom, ki so ustanovili SSI. Tako je postala njihova edina izbira ustanovitev nove potapljaške agencije.

Leta 1970 je SSI vodil Bud Smith, lastnik Dive Magazina. Vse do leta 1974 je bilo poslovanje SSI-ja vodeno v okvirih poslovanja Dive Magazina na Long Beachu v Californiji. S prevzemom lastništva firme Boba Clarcka leta 1974, se je sedež SSI-ja preselil v Fort Collins, Colorado. Od tega leta naprej je SSI končno začela beležiti porast.

V času Clarckovega edinega lastništva nad firmo je SSI obdržala svoje korenine in vodila filozofijo, ki jo je sam Bob izvajal v svojih lastnih centrih. Verjel je v odgovornost inštruktorja, da nauči stranke potapljanja in pika! Bobova iskrenost in poslovna poštenost sta postali merilo pravične cene za ponujene usluge.

SSI še vedno izvaja to filozofijo saj resnično verjame, da stranka zasluži samo najboljše. Rezultat te filozofije je prispeval k poslovnemu sloganu SSI-ja leta 1995, "Because We Care" (Zato ker skrbimo).

Kot lastnik potapljaškega centra je Bob je verjel in zagovarjal še eno filozofijo – najboljši način usposabljanja uspešnih potapljačev se dogaja v potapljaških centrih. Njegov način razmišljanja služi tudi kot primer spremljanja kakovosti. Nihče se ne more toliko potruditi in poskrbeti za vzdrževanje kakovosti kot tisti, ki lahko ob padcu kakovosti največ izgubijo – potapljaški centri. Zaradi takšne filozofije je SSI od vedno in vedno bo organiziran na osnovi mreže potapljaških centrov.

To kar mi imenujemo profesionalna šola potapljanja, imajo možnost ponuditi le potapljaški centri. Ti lahko ponudijo kvalitetne učilnice, bazene, usposabljanje in vse usluge, ki so potrebne za kvalitetno izobraževanje potapljačev.

V SSI-ju smo ponosni na našo zgodovino, filozofijo poučevanja in njen razvoj. Naša filozofija ni osnovana samo na teoriji učenja s poslušanjem, ampak tudi s stvarnim praktičnim delom v potapljaškem okolju. Naša filozofija se razlikuje od filozofije drugih potapljaških šol potapljanja, zaradi tega je tudi naše izobraževanje drugačno.
envelope-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram