051-625-387
TEČAJ POTAPLJANJA

Potapljač odprtih voda (OWD)

TEČAJ AVTONOMNEGA POTAPLJANJA
POTAPLJAČ ODPRTIH VODA
SSI OPEN WATER DIVER
Tečaj za potapljača odprtih voda (Open Water Diver) predstavlja osnovno, najpomembnejšo kategorijo usposabljanja potapljačev. Uspešno zaključen tečaj je pogoj za ukvarjanje s potapljanjem. Po zaključenem tečaju in pridobitvi mednarodno priznane potapljaške izkaznice SSI OWD se boste lahko v paru z drugim potapljačem potapljali do globine 18 m.

Na tečaju se boste naučili uporabljati potapljaško opremo namenjeno avtonomnemu potapljanju z zrakom. Naučili se boste postopkov samopomoči in pomoči partnerju in doseganja nevtralne plovnosti.

Cilj tečaja je, usposobiti vas zanesljivega in varnega uporabljanja potapljaške opreme; Skratka usposobiti vas za varnega in zanesljivega potapljača.

PROGRAM TEČAJA

V prid doseganja postavljenega cilja je tečaj deljen na tri dele:
teoretični del (6 lekcij), praktični del na bazenu Fakultete za šport (7 vaj) in zaključni del na morju (7 vaj).

TEORETIČNE
LEKCIJE

na Fakulteti za šport
  1. Potapljaška oprema
  2. Uporaba potapljaške opreme
  3. Vaše telo in podvodni svet
  4. Planiranje in izvajanje potapljanja
  5. Podvodni svet
  6. Potapljanje v odprtih vodah

PRAKTIČNE
VAJE

bazen Fakultete za šport

Praktične vaje bodo potekale na bazenu Fakultete za šport v ponedeljkih oz. torkih (8 vaj), enkrat tedensko; ponedeljek od 19,00 do 21,00 ali od 21,00 do 23,00, torek od 19,30 do 21,30 ali od 21,00 do 23,00. Razdeljeni boste v vadbene skupine po 6 tečajnikov.

ZAKLJUČNI
DEL TEČAJA

na morju

Zaključni del tečaja na morju bo potekal v petek, sobota in nedelja, vikend po izbiri v mesecu maju. Lokacija bo znana naknadno.

TEČAJ VKLJUČUJE

Zaključni del tečaja na morju bo potekal v petek, sobota in nedelja, vikend po izbiri v mesecu maju. Lokacija bo znana naknadno.

Tečaj vključuje:

  • literaturo v slovenskem jeziku,
  • vaje na bazenu in morju,
  • mednarodno priznano izkaznico SSI Open Water Diver,
  • izposojo avtonomne potapljaške opreme.
envelope-o linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram